Identificació de les mascotes

La identificació amb xip de la teva mascota és obligatori abans de que superi els 6 messos d’edat. El microxip ajuda no només a identificar el propietari legal si no també a localitzar-lo en el cas de pèrdua de la mascota. 

El microxip s’implanta sota la pell dels omòplats o en el costat esquerra del coll. L’aplicador que s’utilitza pot semblar molt gruixut però la nostra mascota quasi no notarà l’aplicació ja que és molt afilat i travessa la pell un mínim dany tissular. L’implantació és pràcticament indolora.

El microchip va acompanyat de la creació del passaport per la mascota. Tots els xips tenen un codi únic que el veterinari dona d’alta en el registre corresponent d’animals de companyia. Per poder veure aquest número es requereix d’un lector especial que tenen els veterinaris, la policia, els centres d’acollida…

Si la teva mascota té microxip però et mudes de país dins de la Unió Europea, és recomanable anar al veterinari del nou país de perquè pugui llegir el xip i registrar-lo al nou país de residència.

La legislació vigent obliga als propietaris a tenir identificats a gossos, gats, fures i èquids.