Com saber si la teva mascota té paràsits? La importància de la desparasitació

Els paràsits poden veure’s a simple vista (com les puces) o poden ser microscòpics (com les giàrdies). És important per la salut de la mascota i de la família, prevenir la seva aparició i protegir-los contra possibles infeccions així com portar-los al veterinari si se’n detecten alguns dels símptomes.

Chica dando de comer a un perro

El signes clínics més comuns de que les nostres mascotes tenen paràsits són:

  • les diarrees normalment amb moc i fins i tot, poden ser amb sang
  • la pèrdua de pes tot i que la mascota mengi amb normalitat
  • la tos ja que alguns paràsits poden migrar fins els pulmons i causar algun tipus de bronquitis 

L’aparició de paràsits és habitual en animals que viuen en criadors o amb molts individus. La presència de paràsits pot fer baixar les defenses i provocar que les nostres mascotes siguin més propenses a agafar altres malalties. A més, l’augment de les temperatures també han provocat l’aparició de nous paràsits com la filària. Per això, és molt recomanable desparasitar internament una vegada al mes.  

També prevenim malalties desparasitant les nostres mascotes amb desparacitants externs com la pipeta i els collars. Les pipetes els protegeixen de puces, paparres i mosquits, i s’ha d’administrar 1 vegada al mes. Mentres que els collars tenen major durada i ofereixen una doble protecció davant el risc de leishmaniosis. 

Consulta’ns i et recomanarem les marques més adequades per la teva mascota.