La importància de la vacunació

Una correcta pauta de vacunació és essencial per mantenir la teva mascota sana i a la resta de la família protegida de possibles malalties. És important realitzar les revacunacions anuals per mantenir un nivell d’immunitat adequat. Malalties com la parvovirosis, la ràbia, el moquillo o inclòs la leishmaniosis poden prevenir-se.

Gosos jugantLes vacunes no són curatives si no que són preventives i completament necessàries si volem protegir a la nostra mascota. El fet de que tinguem fauna silvestre en el territori, altres animals sense vacunar… incrementa el risc de contagi. Cal mencionar que la majoria de malalties no es transmeten als humans però sí que són d’alt risc per les nostres mascotes.

Han d’estar sans per començar amb el pla de vacunació i s’han de fer reforços de les vacunes per arribar a la immunitat desitjada. A més a més, s’han de fer recordatoris anuals.

Les vacunes obligatòries en els gossos protegeixen del moquillo caní, parvovirus i de la ràbia. Les vacunes opcionals protegeixen de leptospirosis, parainfluença, tos de les gosseres, malaltia de Lyme i coronavirus. La vacunació contra la leishmaniosis també és opcional però molt recomanada a Catalunya i sones humides. 

Gat amb els veteriunaris

Les vacunes pels gats són optatives però altament recomanables. L’alt grau d’agressivitat de les malalties i l’alta facilitat de transmissió posa en risc la vida de qualsevol gat encara que sigui domèstic. Les vacunes els protegeixen de la panleucopenia, el calcivirus, la rinotraqueitis, ràbia i leucèmia felina.  Abans de posar la vacuna per la leucèmia cal realitzar el test de leucèmia i inmunodeficiencia felina. Mai s’ha de vacunar un gat de leucèmia si ja és portador de la malaltia. 

Posseu-vos en contacte amb nosaltres per adaptar el pla de vacunació a la vostra mascota i demanar cita!